Enkellaarsjes zijn tijdloos

Waarom zijn enkellaarsjes tijdloos? Omdat we er al ‘eeuwen’ geleden mee begonnen te lopen…

LaarsjesMensen liepen duizenden jaren gelden al op schoenen. Dan moet je err natuurlijk niet vanuit gaan dat het de schoenen van nu zijn, maar het waren een soort van sandalen, die een doel hadden om je voeten te beschermen tegen hitte, kou, stenen en eventuele verwondingen. Door de eeuwen zijn de schoenen steeds meer veranderd. In de Middeleeuwen was er de snavelschoen, die een zeer spitse neus, zoals een volgel, heeft. Toen gold ook, hoe langer de neus van de schoen, hoe meer aanzien je kreeg. Deze schoenen werden later vervangen door de koemuil (een soort lage schoen met een bredere neus) en de berenklauw (een soort schoen met voor elke teen een aparte ruimte). Vanaf de 17e eeuw werden de hoge hakken vanuit Frankrijk, het modeland per uitstek, geïntroduceerd. In die tijd droegen vrouwen veelal laarzen, zowel stoere als elegante exemplaren, ook wel een soort enkellaarsjes, enkellaarzen. Frankrijk gaf ook in de eeuwen daarnadiverse ‘schoenentrends’ aan; vaak was het uitbundig en niet echt comfortabel.

Trendy

Pas rond de 19e eeuw kwamen er meer variatie in de diverse soorten schoenen, laarzen, enkellaarsjes. Zo verschenen de eerste hedendaagse enkellaarsjes van leer, kwam de hak definitief terug en deden de sportschoenen de intrede. Vanaf de 20e eeuw zijn de schoenen niet alleen meer functioneel, maar heeft het ook een functie. Trendy zijn!…Onder meer de stiletto, pumps, naaldhakken en ballerina’s ontstonden en werden uitbedacht in deze eeuw. Nu de Tegenwoordig tijd hebben we de keuze om voor elke soort gelegenheid de daarbij passende schoenen uit je kast te nemen: nette laarzen, enkellaarsjes, enkellaarzen voor een avondje uit, sneakers tijdens een middag sporten of stevige wandelschoenen bij een boswandeling. Ook zijn daarbij de laarsjes in diverse soorten stoffen te vinden zoals van stoffen, imitatie leder, suede tot de mooiste lederen soorten.

Seizoenen

suede laarsjesDe vele soorten en maten schoenen, laarsjes die er zijn, bestaat er ook veel variatie in kleur en modellen. In de zomer kunnen opvallende kleuren en prints populair zijn, hoewel dit ook gebonden is aan het tijdperk en de mode die op dat moment voor handen is. Dames dragen in de zomer graag lage modelletjes, zoals (zomer) enkellaarsjes, sneakers, ballerina’s en slippers. Het is altijd prettig als je het soort schoen gemakkelijk aan- en uit kan doen, zodat je voeten lekker luchtig gehouden worden. In de herfst de koudere dagen en de winter zijn de langere laarzen of enkellaarsjes juist ideaal. Zeker weet  je dat voeten het niet koud zullen hebben. Snowboots zijn voor de échte koude koude sneeuwerige dage.  Dan weet je in ieder geval zeker dat je na een wandeling nog droge voeten hebt.

Onderhouden van je laarsjes en schoenen

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk plezier van je laarsjes hebben en daarom is het van essentieel belang dat je regelmatig je laarsjes poetst, in vet of inspuit met de daarvoor bestemde spuitbus De meeste online schoenenshops hebben een onderhoudsset voor het reinigen en verzorgen van je schoeisel. Daarme beschermt het tegen vocht, vuil en eventuele vlekken. Om te zorgen dat een schoen extra prettig zal zitten, is het altijd mogelijk een inlegzooltje of een soort gelkussen te gebruiken in je schoen. Het kan ondersteuning bieden aan je voeten en kan een brandend gevoel voorkomen. Zo ervaar je nog meer plezier aan je laarsjes… Veel plezier met je Schoenen of beter gezegd je Enkellaarsjes…